OKULA UYUM SÜRECİ ve OKUL REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI VELİ SEMİNERİ

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına başlarken öğrencilerin okula uyum sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında velilere bilgilendirme çalışması yapıldı. Okul rehberlik servisinin okul içerisindeki sorumlulukları ve yerine getirdiği işlemler konusunda tanıtım yapılarak aile-okul arasındaki iş birliği ve iletişimin önemi vurgulandı.


19-09-2023

ÇOCUK ANAOKULUNA BAŞLARKEN NELER YAPMALI VE NASIL DAVRANMALI?

- Ailenin kararlı ve sabırlı duruşu, okula güveni ve okul öncesi eğitime verdiği değer çocuklarının okula uyum sağlamasını kolaylaştırır.

-Çocuğa okulla ilgili olumlu ve doğru bilgi vermek okula uyum sürecini kolaylaştırır.

-Çocuğu okula getirirken ve okuldan alırken geliş gidiş saatlerine dikkat etmek çocuğun kaygısını azaltarak okula ve ebeveyne olan güvenini artırır.

-Çocukla okula gezmek, okulda neler yapacağını anlatmak ve yeni arkadaşları olacağı hakkında olumlu bilgiler vermek çocuğun okula uyum sürecini kolaylaştırır. Fakat bilgi verirken yanlış bilgilendirme yapılamamalı doğru bilgiler verilmesi çocuğun beklentisini karşılaması açısından oldukçca önemlidir.

-Okula başlama sürecinde çocuğun ağlaması konusunda sabırlı olmalı ve açıklayıcı bilgiler vererek devamsızlık yapmadan disiplinli hareket etmek çocuğun okul düzenini kabullenmesini kolaylaştırır.

-Uyku ve yeme düzenine özen gösterilmelidir.

-Okula gitme konusunda tüm aile bireylerinin çocuğu desteklemesi ve onaylaması okula uyum sürecini kolaylaştırır.

-Çocuk ebeveyninin yanındayken ağlayarak kaygısını gösterebilir. Fakat sınıf ortamında bir süre sonra oyun ortamına ve arkadaşlarına ayak uydurmaya başladığı gözlemlenirse çocuktaki kaygının azaldığı ve okula uyumun arttığı ifade edilebilir.

-Okul ile ilgili alınacak eşyaları çocukla beraber seçmek okul motivasyonunu artırma açısından olumlu etki gösterir.

-Okul öncesi döneme başlamadan önce çocuğun akranı ya da akran kuzeni gibi diğer çocuklarla ayrı vakit geçirmesini sağlamak ileriki dönemler için okul ortamına uyum sürecini kolaylaştırıcı etki yapmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :anaokulu,


  Beğen | 0  kişi beğendi