İyilik Yapmak Değeri

Bu ayki değerler eğitimi konusunda iyilik yapmak değeri işlenmiştir. Öğrencilerle "İyilik Çiçekleri" isimli etkinlik yürütülmüştür. İyilik Yap isimli şarkı öğrencilerle söylenerek ayın değeri pekiştirilmiştir.


İyilik Çiçekleri

   

İyilik mesajları içeren görseller panoya asılır ve neler gördükleri öğrencilere sorulur. Yaşlılara yardım etmek, hayvanları beslemek, arkadaşlarına yardımcı olmak vb. davranışların birer iyilik olduğu insanları mutlu etmek için karşılık beklemeden iyilik yapmak gerektiği anlatılır; bir süre sohbete devam edilir. “Öğrencilere her biriniz birer iyilik çiçeğisiniz.” denir. “İyilik Çiçekleri” isimli drama çalışmasını yapacakları söylenir ve bütün öğrencilerin sınıfın ortasında toplanması sağlanır. Çiçeklerin açılmamış (kapalı) hallerine “tomurcuk” adı verildiği söylenir. Öğrencilere birer tomurcuk olmaları ve tomurcukların açılıp çiçek olması için bir iyilik örneği vermeleri gerektiği söylenir. İlk örneği öğretmen verir: “Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir teyzeye yardım etmek” diyerek açılma hareketini yapar.

Öğrencilerinde kendi iyilik örneklerini vererek açılmaları sağlanır. Ardından öğrencilere; “sandalyeler saksı olsun ve çiçeklerim saksıların içine otursun” denilerek masalara geçilir. Bugün soğukta yiyecek bulamayan kuşlara yiyecek yardımı yaparak iyilikte bulunacakları söylenir. Tuvalet kâğıdı rulosu, reçel, fındık ezmesi, iplerden oluşan materyaller kullanılarak kuş yemliği hazırlanır. Hazırlanan kuş yemlikleri bahçeye çıkılarak ağaçların dallarına asılır.

İYİLİK YAP (şarkı)


İyilik yap, iyilik bul
Kim kazanmış kötülükten(2)
Kötünün başına gelmedik olmaz
Kimsenin ettiği kimseye kalmaz(2)
İyilik yap, iyilik bul
Kim kazanmış kötülükten(2)
Kötünün başına gelmedik olmaz
Kimsenin ettiği kimseye kalmaz(2)
İyilik yap, iyilik bul
Kim kazanmış kötülükten(2)

10-05-202310-05-202310-05-202310-05-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :değer,


  Beğen | 0  kişi beğendi